Kada Mei Tai nosiljka ?

Gotovo najčešće pitanje postavljano o nosiljkama i nošenju beba i djece je ono o LocoLobo© Mei Tai nosiljci:
Kada mogu početi koristiti LocoLobo© Mei Tai ?

Svaka beba razvija se u svom ritmu i toku. Na primjer, dvije bebe rođene u istom danu i istom satu, sasvim sigurno neće motorički napredovati sinkronizirano. Jedna beba će ranije razviti neke vještine od druge, i sam motorički razvoj neće se podudarati prema tablicama razvoja koje volimo, kao svježi roditelji, polu zabrinuto pratiti.

Važno je da znate da svaka zdrava beba napreduje svakog dana, no niti jedna ne napreduje isto kao druga. Iz tog je razloga važno pratiti motorički razvoj vlastite bebe, i motivirati isti jednostavnim vježbicama za razvoj motorike.

LocoLobo nosiljke za bebe, klokanica, mei tai, sling

LocoLobo© Mei Tai nosiljka dizajnirana je za svaku bebu koja samostalno može držati svoju glavu. No, što to točno znači?

Prvi veći napredak koji ćete primijetiti kod svoje bebe je kontrola vratnih mišića. Vratni mišići su ti koji će držati bebinu glavu, odnosno početak su razvoja mišića koji nose i drže kralježnicu. Dobra kontrola vratnih mišića znači da beba može držati svoju glavu bez da ona nekontrolirano pada ili da ima nagle trzaje glavom.

Kako prepoznati dobru kontrolu vratnih mišića kod bebe?

Vrlo je jednostavno zaključiti ima li beba dobru kontrolu vratnih mišića, i za to je dovoljno da bebu potrbuške polegnete na ravnu površinu. Napravite to tako da bebine ručice postavite prema njenom licu, kao da želite da se osloni na laktove. Ukoliko beba može odići svoju glavu od površine, bez da ona nekontrolirano pada ili da beba „kljucka“, ili još bolje, ukoliko je može samostalno okretati prema svjetlosnom ili zvučnom podražaju, dovoljno je „velika“ da se možete nositi u LocoLobo© Mei Tai-u.

Postavljanje bebe potrbuške, najbolja je baby handling vježba za poticanje razvoja kralježnice. I scenarij je otprilike ovakav: Beba će početi odizati svoju glavu, zatim će je okretati lijevo i desno. Nakon toga odizati će se na laktove, pa na pune dlanove. Kada bude u stadiju da može podići dio vlastite težine na rukama i održavati ravnotežu, polako će se odizati u sklek (onaj ženski), pa nakon toga kreće sjedenje, puzanje i konačno hodanje. Dakle, razvoj kralježnice kreće od glave, odnosno vrata, i stepenasto se formira kralješcima omogućujući bebi sve uspješniju borbu protiv gravitacije.

Drugi test možete napraviti svaki put kada bebu podignete u položaj za podrigivanje. Ukoliko beba ne naslanja glavu na Vaše rame, već je samostalno odvaja i drži uspravno, možete sasvim sigurno zaključiti kako Vaša beba drži glavu.

Dobro, no kada će to biti? Trebaju mi brojke.

Ranije smo spomenuli kako motorički razvoj pojedine bebe rijetko kada u potpunosti odgovara tablicama razvoja, te bi takve tablice trebale biti samo i isključivo okvirni orijentir. Beba može već sa mjesec dana imati izvrsnu kontrolu glave, dok će drugoj trebati daleko više. Pod daleko više, mislimo na nekoliko mjeseci, ponekada i do petog mjeseca starosti djeteta, što je doista, gledamo li razvoj u prvoj godini, poprilično veliki raspon. U svakom slučaju, svaka zdrava beba, najkasnije do 5 mjeseca starosti trebala bi imati dobru kontrolu vratnih mišića.

Da zaključimo: beba u LocoLobo© Mei Tai može kada dobro drži glavu. Kada ispunite taj uvjet, možete se nositi u svim položajima koje ova nosiljka dopušta, te se možete nositi koliko god želite.

Zadnji dani nošenja u LocoLobo© Mei Tai nosiljci su oni kada Vam beba u nosiljci postane preteška. Vremenski, to se podudara sa mlađom vrtićkom dobi (3 – 4 godine), no, naravno, ovisi i o tjelesnoj spremnosti i građi samog nositelja kao i djeteta. Na primjer, jedan snažan i krupan tata, moći će dijete nositi daleko dulje nego što to može krhkija i nježnija mama.

U svakom slučaju, nošenje u LocoLobo© Mei Tai nosiljci popriično je dug period koji se broji u godinama uživanja i udobnosti za oboje: i roditelja i djeteta.

Ako ti se sviđa tekst, podijeli ga s prijateljima:

Naruči ili se posavjetuj

0911611016

radnim danima,
pon.-pet., 10-17 h

LocoLobo nosiljke za bebe chat na WhatsApp aplikaciji

Poveži se s nama

i odmah saznaj za popuste i akcije