Nošenjem protiv dojenačkih grčeva(kolika)

Kada dođete kući sa svojom malenom bebom koja neprestano spava, još umorna od svog dolaska na svijet, ne pada Vam na pamet da će ta ista mila i blaga beba, možda već za koji dan vikati frekvencijom koja razbija čaše i savija čelične konstrukcije. Pa, zato što ne možete gledati svoju bebu kako plače i muči se, a i radi mira u kući, nanositi ćete se više nego ste nosili u svih 9 mjeseci trudnoće.

I dok ćete se pitati zašto plače, kad je sita, naspavana, čista i sve je u domu u potpunosti prilagođeno samo njoj, Vaša beba će se umiriti jedino u Vašem naručju.

Jasno Vam je što je Vašoj bebi, sve mame i bake s kojima ste pokušali dijeliti svoju muku rekle su Vam istu stvar: “kolike ili dojenački grčevi”. I sve su Vam rekle: “proći će, izdrži”. Svi dječiji časopisi bruje o kolikama, padate u nesvijest kada u razgovoru sa susjedom doznajete kako njezina djeca, a podigla ih je troje-četvero, nisu niti dana patili od kolika, i da su spavali baš “kao bebe”. A Vama, osim što ruke otpadaju i ne možete niti otići u privatnost toaletnog prostora bez svoje bebe, svakim danom sve je teže gledati svoju bebicu kako plače.

Ne zamjerajte bebi, niti ne zamjerajte sebi, idemo polako riješiti tu jednadžbu i doći do riješenja.
LocoLobo nosiljke za bebe, klokanica, mei tai, sling

LocoLobo nosiljke za bebe, klokanica, mei tai, slingDakle, beba plače. Beba plače zato jer je muče grčići. Što su to dojenački grčići, uopće?
Eh, pa, u svom novom tjelešcu, beba ima veliki broj nezrelih organa, koji se, kao i ona sama, uče koja je njihova funkcija. Ono nama važno, kako bi riješili misteriju kolika je probavni trakt, koji, znamo svi, počinje od usta. Organ koji se nalazi između usne šupljine i jednjaka, ždrijelo, također pripada i respiratornom sistemu. Kada Vaša beba jede, osim mlijeka unosi i zrak. Zrak se manifestira u obalčiće ili kolutiće, slično kao i u vodi, te ulaskom iz želuca u crijeva, ostaje u istom obliku.

Kako je bebino tijelo, zahvaljujući još nerazvijenoj mišićnoj masi, većinom statično, bebine kretnje ne mogu razbiti oblačiće zraka te oni, ukoliko ne pomognemo, postaju izrazito neugodno i čak bolno iskustvo za Vašu malu osobu. Dakle, ono što trebam napraviti je razbiti oblačiće, a oblačiće ćemo razbiti ako se tijelo kreće. Dobro, kako ćemo natjerati novorođenče da se kreće? Nećemo. Novorođenče će natjerati Vas da ga nosite.

Kada je bebino tijelo priljubljeno uz Vaše, prsa o prsa, i Vi se krećete, kreće se i beba.
Više ne pričamo o statičnosti bebinog tijela, i uništavamo oblačiće u sitnije oblačiće koje beba zatim lakoćom izbaci iz organizma, naravno, kroz guzu. Kako nošenje bebe i nije toliko lak posao, koliko je velika uživancija biti u stalnom zagrljaju, našli smo riješenje i za to. Kretnje i poznata okolina umanjiti će ukupan bebin stres zbog grčića, a ritmički pokreti djelovati će na bebine probavne organe kao masaža.

Ono jednako važno, Vaše ruke će biti slobodne, težina ravnomjerno raspoređena po tijelu, tako da gotovo nećete niti osjećati da nosite bebu, i slobodni ste raditi sve što želite, od pripreme ručka, do šetnje po špici. Bebin spas od kolika i svoj spas od kolika potražite upravo kod nas.

I ne bojte se, nećete razmaziti bebu nošenjem, nosili ste je kroz cijelu trudnoću, neka se postupno navikava na snagu svoga tijela.

Bye, bye dojenačkim grčevima, veliki hello nosiljkama!

Podijeli ove savjete s prijateljima:

Naruči ili se posavjetuj

0911611016

radnim danima,
pon.-pet., 10-17 h

LocoLobo nosiljke za bebe chat na WhatsApp aplikaciji

Poveži se s nama

i odmah saznaj za popuste i akcije