Nošenje velike djece u LocoLobo© Click&Go klokanici i Mei Tai nosiljci

Svima je poznato kako u LocoLobo© Sling nosiljci bebu možete nositi od rođenja, a u LocoLobo© Klokanici od njenih mjesec dan, ili da u Mei Tai nosiljci nošenje počinje od kada beba može samostalno držati svoju glavu.

Isto tako, vrlo često napominjemo kako, kada je riječ o nošenju, dobne granice su zapravo okvirni termini i ne treba se za njih čvrsto držati. Ono što nam je važnije je motorički razvoj svake pojedine bebe, odnosno djeteta.
Dakle, jako često pričamo o malim bebama, i sa nošenjem se počinje doslovno od rođenja, no do kada se velike „bebe“ trebaju, mogu i smiju nositi?

Prvo moramo definirati veliku bebu. Naša djeca uvijek su naše bebe, no velika beba će u ovom slučaju biti dijete koje može samostalno hodati bez problema. Dobna granica nam, ponovno nije bitna, s obzirom da djeca svoje prve samostalne korake bez držanja o podlogu naprave već sa 10-11 mjeseci, dok će druga isto napraviti sa 16 mjeseci. U svakom slučaju, samostalni koraci biti će naša granica za definiranje velike bebe.

Veliku bebu možete nositi i u LocoLobo© Sling nosiljci i u LocoLobo© Klokanici ili Mei Tai nosiljci, ovisno kakve su vam preference. LocoLobo© Sling je fantastičan i najbolji izbor za nošenje kada sa svojim svježim hodačem krećete u šetnju. Mali istraživači jako su zadovoljni svojom novo naučenom vještinom i htjeti će hodati što više svakoga dana u svojim novim cipelicama. No puno hodanja nije jednaki termin za nas velike kako i za njih, tako da će napraviti otprilike pet odraslih koraka kada će se umoriti i tražiti da ih podignete. Ako imate LocoLobo© Sling već namješten na sebi, noseći ga preko ramena, poštedjeti ćete svoja leđa i šetati sa djetetom u LocoLobo© Slingu. Kada se odmori, dovoljno je da čučnete toliko da djetetove noge dosegnu tlo, otpustite prstene i pustite dijete van nosiljke. Isti scenarij vrijedi i za brze odlaske u trgovinu ili u vrtić. Dakle, za svježe hodače, LocoLobo© Sling nosiljka je nezamjenjivi gadget.

LocoLobo© Klokanica ili Mei Tai nosiljka, sa druge strane, samim time što predivno raspoređuje težinu preko cijelog tijela, omogućuje odlaske na izlete, u prirodu, planinarenja, vrlo česte i nezaobilazne gužve i nemogućnosti prilaska sa kolicima, a da ne pričamo o tome kada krenu potpuno nepovoljni vremenski uvjeti poput snijega ili još gore, bljuzge. Zamislite koliko je lakše proći apsolutno sve sa djetetom koje je sigurno uz Vas, na Vašim leđima. Neopterećeno ono, neopterećeni Vi i sigurnim korakom bez gubitka vremena i živaca.

Ali do kada?
Iako obje nosiljke imaju granicu koja glasi ovako: „Kada Vam dijete u nosiljci postane teško, vrijeme je da prestanete sa nošenjem“, ta granica razlikuje se od nosiljke do nosiljke, kako i od nositelja do nositelja i njihove djece. Na primjer, sitna i ne toliko snažna mama svoje će dijete nositi daleko kraće nego će to raditi snažan i krupan tata. Isto tako kraj nošenja ovisi i o veličini djeteta, tako da ćete prvo dijete možda nositi kraće od drugoga, samo radi razlike u težini, a nevezano za djetetovu dob.

U svakom slučaju nošenje može potrajati do mlađe vrtićke dobi, što za one koji još uvijek u ovom tekstu čekaju neku brojku, znači 3 do 4 godine starosti.

LocoLobo© nosiljke su testirane na 20 kg, prema EU standardima, mi smo u našoj radionici neslužbeno testirali i preko 50 kg noseći se međusobno, no to je nešto, djeco, što ne bi trebali pokušavati kod kuće, iako nosiljka nije niti onda pokazala znakove pretjeranog napora.

I evo ga, zaključak, koji kaže kako možete u LocoLobo© nosiljci nositi svoje dijete još jako, jako dugo i uživati na svim putevima i stazama kamo Vas život odvede.

Ako ti se sviđa savjet, podijeli ga s prijateljima:

Naruči ili se posavjetuj

0911611016

pon. – pet. 9-16 h

LocoLobo nosiljke za bebe chat na WhatsApp aplikaciji

Poveži se s nama

i odmah saznaj za popuste i akcije