Ovdje ste:/Upute za nošenje LocoLobo Sling nosiljke
Upute za nošenje LocoLobo Sling nosiljke 2019-05-27T12:21:10+02:00

Upute za nošenje LocoLobo© Sling nosiljke

PODEŠAVANJE NOSILJKE

LocoLobo© Sling možete nositi na ljevom ili desnom ramenu.

Polegnite nosiljku na rame suprotno od ruke ili boka kojom inače nosite bebu. Šav kod prstena treba biti sa unutarnje strane, a prsteni postavljeni između ključne kosti i prsiju. To je optimalan položaj prstena koji je potrebno zadržati tijekom nošenja.

Dio na ramenu stvara jastučić i širi težinu po Vašem tijelu, stoga ne smije biti uz vrat, niti padati sa ramena. Ostatak nosiljke pustite neka padne iza vaših leđa. Kažiprstom i palcem zahvatite rub nosiljke bliže vratu, te prateći rub šava prema repu nosiljke, prevucite nosiljku iza leđa, ispod suprotne ruke, te kada dođete do ruba repa otvorite rep tako da džep nosiljke bude okrenut prema Vama.

Složite rep nosiljke uredno u lepezu.

Držeći lepezu, vodeći računa da džep nosiljke gleda prema Vama, provucite je kroz oba prstena, otprilike dvije dužine džepa.

Otvorite prstene, savinite lepezu (džep je sada okrenut prema van) i prevucite je preko gornjeg i ispod donjeg prstena.

Zategnite rep nosiljke na željenu dužinu, ovisno koji položaj nošenja želite i prema veličini Vaše bebe.

PROVJERA: nosiljka se ne križa na vašim ledima i tkanina je ravnomjerno raširena. nosiljku fino zatežete repom kod prstena, rubnim dijelovima gornji i donji dio, te sredinu prema potrebi. džep na repu okrenut je prema van. Sve ste provjerili?

POLOŽAJ PRSA O PRSA
( novorođenče – 20 kg )

Položaj prsa o prsa osnovni je položaj nošenja i prvi koji trebate savladati bez obzira na bebinu dob. Podignite bebu na rame, kao u položaj za podrigivanje, suprotno od onoga gdje se nalaze prsteni. Pridržavajući bebinu težinu, spuštajte je kroz sling.

Raširite materijal po bebinim leđima, te donju polovicu nosiljke prevucite ispod bebine guze, šireći kukove u položaj žabice ili dubokog čučnja. Krajevi nosiljke moraju biti na pregibu koljena. Spuštajte bebu u nosiljku, dok nosiljka ne prihvati svu težinu. Cijelo vrijeme pridržavajte bebina leđa. Bebina guza treba biti u razini Vašeg pupka.

Gornji dio nosiljke zategnite repom, tako da potpuno zaštiti bebina leđa. Ovisno o motoričkom razvoju, bebine ruke mogu biti unutar ili izvan nosiljke. Kod novorođenčadi, nosiljku podignite do polovice bebine glave, nije potrebno zatvarati cijelu glavu.

U međuprostoru između Vas i bebe treba stati Vaš ispružen dlan, ne više od toga. Prema želji, rep nosiljke možete prevući preko bebinih leđa.

POLOŽAJ KOLIJEVKA
( novorođenče – 6. mj. )

Pripremite nosiljku tako da složite tobolac. Bebina glava može biti na strani sa prstenima ili suprotnoj, izbor je Vaš. Držeći bebu jednom rukom u položaju kolijevke, prvo namjestite bebinu guzu u razini Vašeg pupka.

Zatim spuštajte leđa, pa glavu i na kraju, ako je potrebno, pospremite bebine noge (kod veće djece, noge od pregiba koljena mogu ostati van nosiljke). Nosiljku zategnite povlačenjem repa prema potrebi. Ukoliko smatrate da je bebina glava preduboko, možete postaviti rep slinga kao potporu.

POLOŽAJ POLUBOK
( 3. mj. – 20 kg )

Kada beba postane dovoljno velika da kreće sa istraživanjima, namjestite nosiljku kao u prsa o prsa položaj, s time da kada bebu spuštate u nosiljku, ne spuštate je prema sredini Vašeg tijela, nego malo u stranu, tako da je beba i dalje na prsima, a ne na punom boku. Bebina glava i ruke, ovisno o motoričkom razvoju mogu biti van nosiljke, ali je važno da nosiljkom zategnete i zaštitite kompletna leđa.

POLOŽAJ BUDDHA
( 3. mj. – 20 kg )

SAMO ZA DJECU S DOBROM KONTROLOM VRATNIH MIŠIĆA ! NE PREPORUČAMO OVAJ POLOŽAJ ZA SPAVANJE !

Namjestite nosiljku kao za kolijevka položaj. Naslonite bebu leđima na Vaša prsa i podignite nožice u turski sjed, s time da guza bude najniža točka. Bebinu guzu naslonite u razinu Vašeg pupka i zategnite taj dio nosiljke tako da guza utone u kolijevku. Guza treba potpuno biti u nosiljci a bebine noge iznad guze. Bebina leđa su naslonjena na Vaša prsa. Zategnite ostatak nosiljke kako bi osigurali ravnotežu. Vodite računa da je polovica nosiljke između Vas i bebe i da je tobolac dovoljno dubok. Ovaj položaj je zabavan i istraživački.

POLOŽAJ BOK
( za djecu koja samostalno drže glavu )

Kada beba postane dovoljno velika da kreće sa istraživanjima, namjestite nosiljku kao u prsa o prsa položaj, s time da kada bebu spuštate u nosiljku, ne spuštate je prema sredini Vašeg tijela, nego malo u stranu, tako da je beba i dalje na prsima, a ne na punom boku. Bebina glava i ruke, ovisno o motoričkom razvoju mogu biti van nosiljke, ali je važno da nosiljkom zategnete i zaštitite kompletna leđa.

NOŠENJE NA LEĐIMA
( 1 g. – 20 kg )

OVAJ POLOŽAJ NE PREPORUČAMO ZA NEMIRNU DJECU I DJECU MLAĐU OD GODINU DANA.

PRATITE UPUTE KAO ZA POLOŽAJ NA BOKU.
Podignite nosiljku visoko preko djetetovih leđa i dobro zategnite. Djetetove ruke trebaju biti unutar nosiljke. Ruku koja je uz dijete prebacite ispred djeteta, te pridržavajući djetetovu guzu, pažljivo zarotirajte nosiljku tako da dijete prebacite na Vaša leđa. Prsteni će doći ispod ključne kosti ili blizu Vašeg pazuha. Ako Vam više odgovara da su prsteni na optimalnom položaju, prije stavljanja djeteta u nosiljku postavite ih na rame. Rotiranjem nosiljke prsteni će se postaviti u položaj koji želite.

DOJENJE U LOCOLOBO© SLINGU

U LocoLobo© Sling nosiljci možete dojiti u gotovo svim položajima. Ako vam je beba previsoko kako bi dosegla prsa (položaji boka, prsa o prsa, polubok i bok) dovoljno je da samo malo podignete gornji prsten i time otpustite nosiljku u optimalan položaj. Nakon završetka obroka, primite djetetovu težinu i zatezanjem repa vratite dijete na visinu koja Vam odgovara. Dojenje u položaju kolijevke zahtjeva od Vas da imate odjeću koja će bez dodatnog namještanja osigurati bebi pristup prsima. Ukoliko želite diskreciju, iskoristite rep nosiljke kojim ćete prekriti bebu i Vaša prsa.

ŠTO JOŠ TREBATE ZNATI

• Ako ste početnik, za vježbu će Vam dobro doći plišana igračka ili lutka
• Nemojte vježbati položaje sa bebom koja je u trenutku razdražljiva i nemirna. Vježbanje postavljanja u položaje ostavite za vrijeme kada je beba sita, zadovoljna i mirna te voljna za suradnju
• Kada savladate položaj, bebu doslovno možete postaviti u nosiljku u tri koraka
• Kada stavljate bebu u nosiljku lagano se ljuljajte i pričajte bebi, a kada je postavite počnite se kretati kako bi beba nosiljku povezala sa kretnjama i zabavom
• Imajte svoju LocoLobo© Sling nosiljku uvijek sa sobom, bez obzira izlazite li sa kolicima ili bez njih
• Blizina odrasle osobe i interakcija sa okolinom u Vašoj razini, pomoći će Vašoj bebi na putu prema socijalizaciji, interakciji i sretnom odrastanju
• Koristite nosiljku i u kući, približavajući bebi Vašu svakodnevnicu i obveze

Pdf UPUTE

Skinite LocoLobo© Sling upute u Pdf formatu

Pdf UPUTE

UPOZORENJE! VAŽNO!
ČUVAJTE UPUTE ZA BUDUĆU UPOTREBU

PRIJE NAMJEŠTANJA I UPOTREBE NOSILJKE OBAVEZNO PROČITAJTE UPUTE
Za prijevremeno rođene bebe, bebe s niskom porođajnom težinom i djecu sa zdravstvenim problemima, potražite savjet zdravstvenog stručnjaka prije upotrebe ovog proizvoda.
Osigurajte da se bebina brada ne oslanja na njena prsa, jer joj tako disanje može biti otežano, što može dovesti do gušenja.
Ovaj proizvod koristite samo za djecu one dobi za koju je ova nosiljka namijenjena • Nositelj treba biti svjestan povećanog rizika od pada svog djeteta iz nosiljke, kako ono postaje aktivnije • Kada nije u upotrebi, nosiljku držite dalje od domašaja djeteta • Provjerite da budete sigurni da su sve kopče i trake osigurane prije svake upotrebe • Prije svake upotrebe, provjerite da šavovi nisu poderani, trake, kopče i material oštećeni • Pobrinite se da dijete u nosiljku smjestite adekvatno, uključujući i pravilno namještanje nogu • dijete mora biti okrenuto licem prema Vama • Nikada ne koristite meku nosiljku kada Vam je ravnoteža ili okretljivost poremećena vježbanjem, mamurlukom ili zdravstvenim stanjem • Nikada ne koristite meku nosiljku dok ste uključeni u aktivnosti kao što su kuhanje i čišćenje, a koje uključuju izvor toplote ili izloženost kemikalijama • Nikada ne nosite nosiljku dok vozite ili ste putnik u motornom vozilu • Ne povlačite, ne zatežite nosiljku pretjeranom snagom • ne koristite oštećenu nosiljku • Nikada ne spavajte dok Vam je beba u nosiljci koju nosite • nikada ne otkopčavajte više od jedne kopče
istovremeno • Uvijek svoju bebu držite čvrsto dok otkopčavate nosiljku

UPOZORENJE! VAŽNO!
RIZIK OD PADA I GUŠENJA

Kako bi izbjegli rizik od pada, pobrinite se da Vam je dijete sigurno postavljeno u nosiljku.
RIZIK OD PADA
• Ova nosiljka je idealna za djecu od rođenja do 20 kg • Dok koristite ovu nosiljku, konstantno nadgledajte svoje dijete • Prije svake uporabe provjerite da li su sve kopče sigurno zatvorene • Obraćajte posebnu pozornost dok hodate i naginjete se • Nikada se ne saginjite iz struka, saginjite se u koljenima • Ne nosite dijete licem okrenuto prema naprijed • Nikada ne otkopčavajte struk dok Vam je dijete u nosiljci • Nosiljka nije podobna za uporabu tijekom sportskih aktivnosti • Vaša ravnoteža može biti poremećena Vašim i djetetovim pokretima • Proučite i pratite upute za uporabu • Držite nosiljku dalje od vatre
RIZIK OD GUŠENJA
• Novorođenčad ispod 4 mjeseca se mogu ugušiti u ovom proizvodu ako im je lice čvrsto pritisnuto uz Vaše tijelo. Nemojte prečvrsto opasati dijete za Vaše tijelo, ostavite prostora za pokrete glavom • Za svo vrijeme nošenja uklonite sve smetnje djetetovom licu

UPUTE ZA ODRŽAVANJE

Preporučamo da Vaš LocoLobo© Sling perete ručno, na temperaturi ne većoj od 40°C. Vrlo je važno da ne koristite omekšivač rublja. Omekšivač može uzrokovati klizanje tkanine kroz prstenove tijekom nošenja. Ne koristiti izbjeljivač, niti deterdžente koji u sebi sadrže optičke izbjeljivače. Ne sušiti u sušilici, sušiti na zraku. Sušite na ravnoj podlozi. Glačati na pari. Ne perite sa ostalim rubljem kako bi spriječili neželjena obojenja.

Poveži se s nama

Facebook By Weblizar Powered By Weblizar

Naruči ili se posavjetuj

0911611016
radnim danima, pon.-pet., od 9-16 h

Ne propusti novosti

WhatsApp Pišite nam na WhatsApp