Nosiljke vs Kolica

Uvriježeno je mišljenje da kada obitelj očekuje prinovu, ono što zaista trebaju je dobar krevetić sa dobrim madracem, autosjedalica koja ispunjava standarde, nosiljka i dobra kolica.

No, ako ste stvarno dobro izračunali svoju matematiku (što većina obitelji u današnje vrijeme radi), kolica su zapravo iznimno skupa u odnosu na vrijeme koje beba provodi u njima, i u odnosu na to koliko puta ćete izgubiti živce penjući se sa kolicima podbočenim na boku do svog kata, gurajući se kroz automobilsku gužvu ili gurajući kolica u premali prtljažnik od automobila.

Ako ste se odlučili na kupovinu kolica, doista nije važno da li ona imaju amortizere, ratkape, ručnu kočnicu ili stop svijetla, to vam nikako neće olakšati kretanje, a bebi može čak i zasmetati. Bebama je daleko draže “treskati se” po makadamu u kolicima nego glatko kliziti po ispeglanom asfaltu. Razlog tome je vrlo jednostavan i skriva se u ritmičnosti tijela koje Vaša beba priželjkuje. Koliko puta njišete bebu, skakućete ispuštajući jednotonske glasove u nadi da će beba napokon zaspati. Obično tako i bude, većina beba uspavljuje se upravo u naručju, stoga daleko više pažnje trebate posvetiti kupovini kvalitetne nosiljke.

Meke nosiljke poput marame ili sling nosiljke najbolje su riješenje koje možete odabrati za svoje dijete – sigurne su, čvrste, kvaltetne a uz to i lijepe. Odabirom nosiljke poznatog i priznatog proizvođača poput LocoLobo©-a, osiguravate sve gore navedeno, i uz sve, konstantnu podršku i savjete stručnjaka koji su Vam uvijek dostupni.

Dobra je verzija kombinacije nosiljke sa kolicima, te ne morate odlučiti za jedno ili drugo, jer obje varijante će vam svakako dobro doći, no važno je, prije izlaska donjeti dobru odluku što će danas biti bebino prijevozno sredstvo. Ako je nosiljka uz Vas, spremite bebu u nosiljku i ruke su Vam slobodne.

• U gužvama poput tramvaja, autobusa ili shopping centara, kolica znaju biti veliki problem, pa je bolje, ako idete na takva mjesta, ponjeti nosiljku.
• Ukoliko idete na kavu sa prijateljicama, možda će Vam dobro doći kolica da polegnete bebu u njih ako je zaspala.
• Beba više voli biti s Vama nego pored ili ispred Vas.
• Najveća koncentracija smoga u gradu zadržava se na visini od 1m od tla, što je prosječna visina gotovo svih dječjih kolica.
• Komunikacija i interakcija roditelj-dijete intenzivirana je i na vrlo visokoj razini kada je dijete u nosiljci.
• Socijalizacija počinje od prvog dana djetetovog života, i razvija se interakcijom djeteta u društvu.
• Ukoliko ste mama dvoje ili više male djece, dok je jedno u nosiljci možete višee vremena provesti koncentrirajući se na drugo, jer će beba u nosiljci zasigurno biti zadovoljna i ispunjena samom činjenicom da je uz mamu.
• Osjećaj za orijentaciju i ravnotežu brže se i lakše razvija dok dijete nosite, stoga nošena djeca obično prije prohodaju i uspješnije se samostalno kreću.
• Nošenjem djeteta u kvalitetnoj nosiljci osiguravate pravilan razvoj mišićne mase.
• Kolica mogu dobro grijati Vašu bebu, no ništa nije toplije od topline maminog tijela.

Kolica su možda najbolja varijanta ljeti, kada je iznimno vruće u bilo čemu što obučete i nastojite maksimalno izbjeći tjelesne kontakte, no zimi kolica nemojte niti pokušavati iznjeti na cestu, jesen i proljeće, pogotovo ako su kišoviti ponovno su najbolje vrijeme za nosiljku, jer potreban Vam je samo jedan kišobran ili kabanica. Ako ste sa kolicima, treba Vam kabanica za kolica, kabanica ili kišobran za Vas i puno želje i truda da prevalite put na koji ste krenuli, makar to bila obična šetnja u kvartu.

Ne treba niti napomenuti da ćete cijelo vrijeme pregledavati kako je Vaša beba ispod sve te dodatne opreme – treba li Vam to zaista?

Nemojte se zatvoriti u kuću ako Vam vrijeme ne odgovara, potrebno Vam je samo malo više organizacije nego u ono vrijeme kada ste bili bez bebe ili kada ste bili trudni.

Uživajte u šetnjama, a što se nas tiče, na prvo mjesto popeli smo nosiljku, LocoLobo© nosiljku, zapravo.

Ako ti se sviđa tekst, podijeli ga s prijateljima

Naruči ili se posavjetuj

0911611016

pon. – pet. 9-16 h

LocoLobo nosiljke za bebe chat na WhatsApp aplikaciji

Poveži se s nama

i odmah saznaj za popuste i akcije