Razumijevanje bebinog svijeta

Nismo li svi, ali budite iskreni, nismo li svi barem ponekad doslovno očajni za zagrljajem nekoga bliskog?
Ne plačemo li svi, budite ponovno iskreni, kada pomislimo da smo izgubili nešto što nam je neizmjerno vrijedno?
Ne ulovi li na s panika, neviđeni strah, kada nam se učini kako na kraju mjeseca nećemo imati s čime platiti režije i hranu?
Ne smijemo li se, iskreno, svemu što je neiskvareno i lijepo, ne smijemo li se onome čemu pripadamo?

Jesu li vam odgovori pozitivni? Dobrodošli u bebin svijet.

Privrženost i odanost

Najlakše je reći da imate tešku, kompliciranu bebu koja je jako, ali jako zahtjevna. Ali, realno, koji su bebini zahtjevi? Koliko su neostvarivi i pretjerani? Zagrljaj? Možete li pretjerati u tome da pokazujete privrženost i odanost?

Vaša beba, samim time što želi biti uz Vas pokazuje upravo to. Privrženost i odanost roditeljima hvale vrijedne su osobine svakog čovjeka. Želite li to mijenjati kod svoje bebe?

Eksperiment: stvarnost i pretpostavke

Beba ne vidi daleko. Beba ne vidi budućnost. Beba ne zna da izvan njenog vidokruga uopće postoji išta. Kako bi bolje razumjeli o čemu govorim, napraviti ćemo mali eksperiment:
Sada dok čitate ovaj tekst i gledate u ekran svog računala, mobitela ili tableta, znate li što se nalazi iza Vas? Bez okretanja, molim. Znate li točno što je iza Vas? Realno, možete pretpostaviti, možete dovući sjećanje na to mjesto iza vas, ali ne možete točno definirati što se točno tu nalazi i da li se što promijenilo od zadnjeg trenutka kada ste pogledali iza sebe. Čak možemo ići toliko daleko da Vam kažem kako iza Vas nema ništa. Mogu Vam reći da je iza Vas polje makova, da je bijeli zid, da je najstrašniji pauk na svijetu, mogu izmisliti bilo što. I kad Vam to kažem, Vaša prva reakcija će biti što? Da se okrenete i provjerite. Tako je. Jer zapravo nemate pojma što se nalazi izvan Vašeg vidokruga dok ne pogledate.

Mame mi više nema!

Vratimo se našoj bebi sada. Kako sam rekla, beba ne zna, baš kao i vi sada, da izvan njenog vidokruga išta postoji. To znači da, u suštini bebinog primarnog logičnog razmišljanja, kada odete van njenog vidokruga, Vi više ne postojite. Zamislite! Mame mi nema! Naravno da će se, pogotovo onim iznimno privrženim bebama, dogoditi apsolutan strah i zapomaganje za pomoći. Jer, iako nije svjesna okoline, potpuno je svjesna svog instinkta za preživljavanje. Tako da, prije ili kasnije, svaka beba će početi paničariti ako vas neko vrijeme ne vidi dovoljno blizu. Sjećate se panike sa početka priče, one financijske? Iako jako dugo neće znati za valute i ekonomiju, beba jako dobro zna kome se obratiti, ovako nemoćna i nesigurna, kako bi svoju pelenu imala čistom, trbuščić punim, i srce na mjestu.

Zamjerali ste joj što je zahtjevna? Razmislite kakve Vi zahtjeve imate prema svojoj bebi.

Vraćanje uloženog

I da, znam da je nam je nekada puna kapa, da bi nekada pobjegli negdje daleko, daleko, da bi vikali, plakali, ljutili se, ili samo istuširali na miru… Ali, drage moje, za sve ovo što dajete svojoj bebi, vratiti će vam se mnogostruko već kod prvog krezubog osmjeha. A kada vas prvi put zazove -„MAMA“- već odavno ćete biti spremne dati svoj čitav život.

Zato samo hrabro, i naravno, sa razumijevanjem. Odgajate malog čovjeka. To je velika stvar i samim time, nešto tako veliko niti ne može biti lako.

Ako ti se sviđa tekst, podijeli ga s prijateljima:

Naruči ili se posavjetuj

0911611016

radnim danima,
pon.-pet., 10-17 h

LocoLobo nosiljke za bebe chat na WhatsApp aplikaciji

Poveži se s nama

i odmah saznaj za popuste i akcije