Recenzija nosiljke LocoLobo© Click&Go™

Napomena: ovo je recenzija starijeg modela sa fiksnim panelom, koji smo zamijenili unaprijeđenim modelom. Konstruirali smo novi model klokanice s panelom koji se prilagođava rastu bebe, odnosno čiji se panel može skupljati ili proširivati po širini i visini kako bi se prilagodio veličini bebe. Može se koristiti od bebinih mjesec dana, ili minimalnih 5 kg težine, pa sve do djetetovih 20 kg, te nije potreban dodatni jastučić/umetak.
Sve dostupne modele možete pogledati ovdje.

LocoLobo nosiljke za bebe, klokanica, mei tai, sling

Specifikacije

Tip nosiljke: meka strukturirana, sa kopčama
Veličina (standard, baby, toddler): univerzalna – jedna veličina
Visina panela: 40 cm
Širina panela: 40 cm
Panel podesiv po visini: Ne
Panel podesiv po širini: Ne
Kapuljača: Da (ne skida se)
Moguće poze: napred, na leđima, na boku

LocoLobo© Click&Go™ je nosiljka proizvedena u Hrvatskoj, testirana i certificirana u skladu sa EU standardom za meke struktuirane nosiljke, a materijali korišteni u izradi nosiljke posjeduju certifikat OEKO-TEX® Standard 100.

Preporučena visina/težina djeteta

LocoLobo© Click&Go™ je strukturirana meka nosiljka (eng. soft structured carrier – SSC). Nosivost joj je, prema specifikacijama proizvođača, od 4. mjeseca s jastučićem* – umetkom za manje bebe (idealno, od 6. mjeseca) pa sve do 20 kg.
Širinom, LocoLobo© nosiljka ide više prema takozvanim „toddler“ nego „baby“ nosiljkama – prve su namjenjene većoj djeci, vrtićke dobi, i širina panela im ide od 40 cm na više, dok su baby nosiljke namjenjene manjim bebama, te im se i širina panela kreće oko 31-34 cm. Kako je bebama u nosiljkama ovog tipa potreban jastučić sve dok im širina između koljena ne preraste nosiljku, prije nekih 74 cm visine bebe sumnjam da može da se nosi bez jastučića, a verovatno sve do 80 cm, pa imajte to na umu prilikom kupovine. Ovo također znači da ćete je sigurno nositi duže nego npr. Ergobaby Original (širina panela 31 cm), ili Bobu 4G (širina panela 34 cm), ali da ćete nošenje novorođenčeta morati započeti na neki drugi način – što vam ja od srca preporučujem, jer je svaka elastična, tkana ili ring sling marama bolja od i najbolje nosiljke za tek rođene bebe.

LocoLobo nosiljke za bebe, klokanica, mei tai, sling

Problem sa svim dodacima, jastučićima, umetcima i sličnim „pomagalima“ je što postoji velika mogućnost da nešto ne namontirate kako treba. Za primjer pogledajte fotografiju ispod: beba se nožicama odguruje od nosiljke, što nije preporučljivo; plus, djeluje kao da sjedi, što beba od 4 mjeseca sigurno ne bi trebalo da radi.

LocoLobo nosiljke za bebe, klokanica, mei tai, sling

Malo bolje centriranje, mama koja je blago poskočila držeći gornji dio panela nosiljke da bi beba bolje upala i problem je rješen, što se vidi na prethodnoj fotografiji.
Jedna stvar koju bih voljela naglasiti je da nosiljke s dodacima za manje bebe, bilo da su to jastučići ili gaćice i slično, uglavnom imaju jedan period nenosivosti, odnosno da je beba previše velika za nošenje uz umetak/gaćice, a premala da bi išla bez. Koji je to period (i da li će ga vaša beba uopće imati) teško je rijeći, ne samo za ovu nosiljku, već za bilo koju drugu. Mi smo imali taj problem sa Bobom 4g – dok, recimo, znam popriličan broj onih koji su istu tu nosiljku koristili od početka do kraja bez ikakvih problema. No, osjećam se dužnom da vam pomenem i to.
*Jastučić za novorođenče se kupuje posebno, i košta 65 kn (približno 9€).

Udobnost

Osobno, ovo mi ne odgovara – što za vas ne mora značiti baš ništa :) Meni odgovarajući tip nosiljki s kopčama ima debele naramenice koje se nose paralelno na leđima, dok vaš može biti upravo ovaj – štoviše, dosta njih kaže da im ukrižane naramenice bolje rasporjeđuju težinu djeteta, a time se rukovodio i proizvođač. Ovdje nastaje moj problem, jer mi je nošenje djeteta naprijed bilo komplicirano za izvesti, pošto mi je nemoguće da samostalno zakopčam sigurnosnu kopču koja drži dvije naramenice, s obzirom na to da je ništa ne drži, ona slobodno kliza po naramenici. Ponavljam, nosiljka je pravljena s idejom da se ta kopča zakopčava isključivo kada nosite dijete na leđima, te imate obje ruke slobodne da je zakopčate.

Prilikom nošenja na leđima naramenice možete nositi ukriženo, ili paralelno – onako kako probanjem ustanovite da vam više odgovara. U poređenju s drugim sličnim nosiljkama, posebno sa Karaush nosiljkom, nošenje na leđima mi je bilo mnogo udobnije.

Nošenje na boku ne prakticiram s nosiljkama, jer mi je baš svaka koju sam isprobala neudobna – no, opet, to je samo moj dojam. Dosta roditelja koristi poprilično uspešno npr. Ergobaby Original za nošenje na boku, dok se ja sa njom nikako nisam snašla u te svrhe. Može biti da je samo stvar navike, jer je za mene nošenje na boku = ring sling.

LocoLobo nosiljke za bebe, klokanica, mei tai, sling

Pogledajte na fotografiji gdje mi se nalazi ruka koja ne drži telefon – da, u džepu! Odličan dodatak, ako mene pitate. Svatko tko koristi bilo nosiljke bilo marame zna da mi nosači jednostavno uvijek imamo potrebu da držimo jednu ruku na bebi – rekla bih da to nije toliko do sigurnosti, koliko do „što sad da radim s rukama?“ osjećaja :) ovaj veliki džep na panelu je odlična stvar ne samo za pakiranje osnovnih sitnica (ipak, ne pretjerujte i birajte mekane stvari, a ne ključeve, jer su tu bebina leđa;) već vrlo dobro rješava gdje-s-rukama problem.

Uz nosiljku dolaze i takozvane gricke – zaštita za naramenice od bebinih zubića. Ovo se u najvećem broju slučajeva kupuje posebno (koštaju od recimo 7-8€ na više), tako da se računa kao glas plus za LocoLobo© nosiljku.
Također, još jedan dodatak koji je uračunat u cijenu nosiljke je torbica koja ide na pojas nosiljke. Montiranje je jednostavno: provučete pojas kroz otvor na torbici i to je to, nema straha od otvaranja čička ili kopče i gubitka torbice sa stvarima.

LocoLobo nosiljke za bebe, klokanica, mei tai, sling

Održavanje

Kao i sve nosiljke s kopčama, i LocoLobo© traži nešto više pažnje prilikom pranja. Idealno je da je operete na ruke, slijedeće optimalno je prati je zakopčanih kopči, ubačena u jastučnicu (budite sigurni da ona ne pušta boju!) u perilici na programu za osjetljivo rublje (temperatura ne preko 40°C, broj obrtaja ne veći od 400, tzv. „ručno pranje“). Pri pranju nosiljki i marama nemojte koristiti praškaste deterdžente, već isključivo tekuće, najbolje one za osetljivo rublje. Nikako ne koristiti omekšivač, niti izbjeljivač!
Uvijek čitajte preporuke proizvođača o održavanju, jer samo tako svojoj nosiljci pružate negu koju zaslužuje, i koja joj neće skratiti životni vijek.

*Nosiljku testirala i recenziju napisala Sandra Simonović, savjetnica za nošenje beba i djece (Die Trageschule). Tekst i fotografije preuzeti sa stranice Nosi me s ljubavlju

Podijeli ove savjete s prijateljima:

Naruči ili se posavjetuj

0911611016

radnim danima,
pon.-pet., 10-17 h

LocoLobo nosiljke za bebe chat na WhatsApp aplikaciji

Poveži se s nama

i odmah saznaj za popuste i akcije