Recenzija nosiljke LocoLobo© MEI TAI

LocoLobo nosiljke za bebe, klokanica, mei tai, sling

LocoLobo Mei Tai je nosiljka hrvatskog proizvođača LocoLobo, o čijoj sam nosiljci sa kopčama Click N Go već pisala. U pitanju je azijski tip nosiljke, koju čini platno pravokutnog oblika s četiri trake. Dvije dulje su naramenice, a dvije kraće čine pojas.

Specifikacije

Tip nosiljke: mei tai, (meh dai, bei dai)
Veličina: jedna veličina
Visina panela: 35 cm
Širina panela: 35 cm
Panel podesiv po visini: Ne
Panel podesiv po širini: Ne
Kapuljača: Da (ušivena)
Moguće poze: naprijed, na leđima, na boku

Ono što LocoLobo proizvođač posebno, i sa neskrivenim zadovoljstvom, napominje jeste da materijali korišteni u izradi nosiljke imaju certifikate OEKO-TEX® Standard 100, Eco Flower, i ISO 9002.

Uz nosiljku dobivate i “gricke”, zaštitu za naramenice od bebinog glodanja, te vrlo korisnu torbicu koja se može skinuti.

LocoLobo nosiljke za bebe, klokanica, mei tai, sling

Budna kao sova..ili ipak ne? :)

Preporučena visina/težina djeteta

Prema proizvođačkoj specifikaciji, LocoLobo Mei Tai se može nositi od 4. mjeseca do 20 kg. Ispravila bih ovu napomenu o mjesecima u: onda kada beba bude mogla slobodno saviti noge u koljenima. Nosiljka (ni jedna, pa ni Mei Tai) ne smije prelaziti preko bebinih koljena. Beba mora u svakom trenutku moći da slobodno mlatara nogama. Po mom iskustvu, to je za LocoLobo Mei Tai oko 65 cm bebine visine.

Udobnost

Priznajem da sam bila iskreno oduševljenja udobnošću LocoLobo Mei Tai nosiljke. Nisam to očekivala, jer nisam fan uskih naramenica i pojaseva. Međutim, spužva u naramenicama i pojasu pravi veliku razliku između ove i nosiljki istog tipa drugih proizvođača.

LocoLobo nosiljke za bebe, klokanica, mei tai, sling

Ozbiljan kao… odraz u izlogu :)

Naramenice

Način na koji ja vezujem mei tajeve uskih naramenica razlikuje se od zvaničnih preporuka proizvođača. Moj način je da naramenice križam ispod bebine guze i vežem ih sebi na leđima. LocoLobo preporučuje da križate na bebinoj guzi i onda svežete sebi na leđima. Oba načina su pravilna, a šta ćete izabrati ovisi samo o vama.

Kapuljača

Kapuljača se kači kopčama i oblikovana je tako da pruža odličnu potporu bebi koja spava, posebice dok je nosite na leđima. Moram priznati da mi se u prvi mah nije dopalo riješenje plastičnih kopči na nježnoj platnenoj nosiljci, ali moja uspavana beba je ipak rekla svoje :)

LocoLobo nosiljke za bebe, klokanica, mei tai, sling

Nošenje na boku

Nosiljka LocoLobo Mei Tai u teoriji može da se nosi i na boku, mada ja nisam neki ljubitelj toga. Uspjela sam da je naštimam da bude solidno udobna, ali meni nikad mei tai ne bi bio izbor za nošenje djeteta na boku. Prije bih se odlučila za ring sling u te svrhe.

Nošenje na leđima

Zbog podebljanih naramenica nošenje bebe na leđima je nešto udobnije nego kod običnih mei taija. Isprobajte više načina vezivanja (za početak: križane i paralelne naramenice) kako biste sebi našli odgovarajući.

Ono što odvaja LocoLobo Mei Tai od ostalih nosiljki sa kojima sam se do sada susretala je spomenuta specifična oblikovana kapuljača. Ponaša se kao prirodni produžetak panela, i kao takva daje odličnu potporu glavi bebe koja spava. Dešavalo nam se sa drugim nosiljkama da bebu nažulja šav panela, ili da joj glava “pobjegne” unatrag. Kada pogledate kako ova nosiljka izgleda s bebom unutra, vjerujem da Vam je razlika vrlo jasna.

LocoLobo nosiljke za bebe, klokanica, mei tai, sling

Dodaci

Koristan dodatak koji ćete dobiti uz LocoLobo Mei Tai  nosiljku su tzv. gricke: zaštita za naramenice od bebinih zubića. Bebe obožavaju gristi nosiljke, a uz ovu zaštitu održavanje će vam biti mnogo lakše. Umjesto svakodnevnog pranja naramenica, biti će dovoljno da operete gricke.
Uz LocoLobo Mei Tai nosiljku dobijate i praktičnu torbicu koja se kači na pojas. Veličina joj je dovoljna za ključeve i papirnate maramice, te mobitel prosječnih dimenzija.

Isto kao i LocoLobo Click N Go, i mei tai nosiljka ima praktičan džep na prednjem dijelu panela. U njega možete staviti neku sitnicu, ali imajte na umu da su to bebina leđa. Preporučam da u njemu držite svoje ruke, i mazite bebu.

LocoLobo nosiljke za bebe, klokanica, mei tai, sling

Održavanje

LocoLobo Mei Tai nosiljku možete prati u perilici rublja, ali koristite program za osjetljivo rublje. Nemojte je prati izbeljivačima, niti koristiti omekšivač. Koristite isključivo tekući deterdžent. Ne sušite je u perilici. Uvijek poštivajte preporuke proizvođača!

LocoLobo nosiljke za bebe, klokanica, mei tai, sling

*Nosiljku testirala i recenziju napisala Sandra Simonović, savjetnica za nošenje beba i djece (Die Trageschule). Tekst i fotografije preuzeti sa stranice Nosi me s ljubavlju

Podijeli ove savjete s prijateljima:

Naruči ili se posavjetuj

0911611016

radnim danima,
pon.-pet., 10-17 h

LocoLobo nosiljke za bebe chat na WhatsApp aplikaciji

Poveži se s nama

i odmah saznaj za popuste i akcije