Recenzija nosiljke LocoLobo© Sling, model CELTIC™

LocoLobo nosiljke za bebe, klokanica, mei tai, sling

LocoLobo Sling je proizvod hrvatske kompanije LocoLobo. Imala sam prilike isprobati njihovu nosiljku LocoLobo Click&Go sa starijim djetetom. Beba M se prvog ljeta svog života nosila u ring slingu od lana, a naše dojmove čitajte u ovom tekstu.
Pun naziv marame: LocoLobo Sling Celtic
Sastav: 100% lan
Veličina: 1,9 m
Širina: 68 cm
Gustina tkanja: nepoznata

o LocoLobo kompaniji uopćeno

Ova kompanija posebno se ponosi (s pravom, dodat ću) svojim certifikatima: ISO 9001:2008 – standard visoke kvalitete proizvoda i usluga; ISO 15797 za kvalitetu pri industrijskom pranju i kvalitetu pri završnoj obradi; OEKO-TEX®Standard 100 – standard o ekološkoj prihvatljivosti sirovine, procesa proizvodnje i gotovog proizvoda, te neškodljivosti za zdravlje ljudi; certifikat Eco flower kao proizvođač tkanine u Europi čije je cjelokupno djelovanje u potpunosti u skladu sa svim ekološkim zahtjevima, kao i brojni drugi.

LocoLobo slogan „Nositi težinu svog djeteta puno je lakše nego nositi težinu njegovih suza“© mogao bi biti slogan čitave bebonoseće industrije.

LocoLobo Sling ima i garanciju od 5 godina, a pod garancijom su šav na tekstilu kod prstenova, kao i sami prstenovi. Ovo znači da ako dođe do oštećenja šava i/ili prstenova ring sling možete zamjeniti. Napomena proizvođača je i da oštećenja uzrokovana nesmotrenim rukovanjem nosiljke, slučajnim cepanjem materijala, habanjem materijala neadekvatnim održavanjem, rupe od moljaca i sl. ne ulaze u garanciju.

Da li je LocoLobo Sling udoban?

Svatko tko se iole razumije u tkane marame kada čuje lan pomislit će uvijek prvo na krutu maramu kojoj je potrebno dosta ljubavi da bi se razradila, odnosno slomila. Međutim, LocoLobo Sling je dovoljno samo jednom oprati nakon kupovine i spremna je za korištenje i sa najmanjim bebama. Ne morate je čak ni glačati, ako vam ne smeta izgužvana marama.
“Rame” – deo ring slinga koji ide preko vašeg ramena je gathered, odnosno nabrano, i udobno nosi težinu bebe. Za ovaj ring sling nije bitno da li više volite da nosite dijete na lijevoj ili desnoj strani, udoban je na obje.

LocoLobo nosiljke za bebe, klokanica, mei tai, sling

Majka Priroda kaže da imam rogove :) a zeleni Celtic se odlično uklopio u prirodu.

Kako se LocoLobo Sling ponaša pri vezivanju?

Podešavanje ring slinga zahtjeva nešto malo uhodavanja, ali jednom kad se naučite dobijate najboljeg pomoćnika za cijeli period nošenja.
LocoLobo laneni sling je tanak i prozračan, provlačenje kroz prstenove je jednostavno. Ako poštujete smjer pravilnog zatezanja ring slinga (u smjeru ka vašem drugom ramenu, a ne ka vašim nogama), ni zatezanje vam neće praviti problem.
Ako vam smeta izgužvano, onda se nećete dobro slagati sa ovom maramom. Materijal je, kao što rekoh, tanak pa se poprilično gužva, što možete vidjeti i na fotografiji ispod. Da li je ovo plus ili minus zavisi samo od vas :) meni takve stvari općenito ne smetaju.

LocoLobo nosiljke za bebe, klokanica, mei tai, sling

Za tople sunčane večeri i šetnju kroz prirodu lan vam je sigurno najbolji materijal, a za radoznale bebe ring sling je uvijek dobar izbor.

Kome je LocoLobo Sling namijenjen?

Glede starosti bebe, u LocoLobo lanenom ring slingu možete nositi novorođenče od momenta njegovog rođenja. U ring slingu se u teoriji mogu nositi i prijevremeno rođene bebe. Međutim, ukoliko nemate prehodnog iskustva sa ring slingovima, zbog specifičnosti potreba nedonoščadi preporučujem da zatražite pomoć neke od iskusnih savjetnica za nošenje.

Udoban je i za starije bebe, pa i (umorne :) šetače. Procjenjujem efektivnu udobnost na do 10 kg, jer ipak je sva težina djeteta na jednom ramenu. Za duže šetnje birajte nešto što raspoređuje težinu na oba vaša ramena.

Ring slingove uopćeno jednako vole mame i tate, stričevi, bake, mršavi i debeli, visoki i niski. LocoLobo laneni sling je duljine 1,9m što je svakoj prosječnoj osobi sasvim dovoljno. Ukoliko imate posebne zahtjeve glede duljine, preporučujem da se obratite direktno proizvođaču.

LocoLobo nosiljke za bebe, klokanica, mei tai, sling

Ako vam se ne dopadaju prstenovi, ili ne volite da vam se krak marame mota oko nogu, možete ga i ovako sakriti :)

Ukupni dojam

LocoLobo laneni ring sling je za nas bio zaista spas tijekom vrelih ljetnih dana. Lan odlično upija vlagu, tako da će vam pomoći pri ljetnom znojenju. Zimi je manje-više svejedno koji materijal imate kada je u pitanju ring sling.

Imajte na umu da je lan takav materijal da pri tkanju mora imati male nepravilnosti. One ni na koji način ne utječu na sigurnost u nošenju. Stvar je samo u vizuelnom dojmu: nije pohaban, takav je i kad je nov.

Najljepše se spava ušuškano na rame :)

LocoLobo nosiljke za bebe, klokanica, mei tai, sling
LocoLobo nosiljke za bebe, klokanica, mei tai, sling

*Nosiljku testirala i recenziju napisala Sandra Simonović, savjetnica za nošenje beba i djece (Die Trageschule). Tekst i fotografije preuzeti sa stranice Nosi me s ljubavlju

Podijeli ove savjete s prijateljima:

Naruči ili se posavjetuj

0911611016

radnim danima,
pon.-pet., 10-17 h

LocoLobo nosiljke za bebe chat na WhatsApp aplikaciji

Poveži se s nama

i odmah saznaj za popuste i akcije