Nešto više i bliže o LocoLobo©

Intervju napravila Iris Božić, savjetnica za nošenje beba i djece. Tekst preuzet sa stranice “Nošenje beba i djece

Klokanica je termin koji je najčešće vezan uz nosiljke s uskom bazom i tvrdim panelom (to je ona vrsta koju ne preporučujem jer bebi ne omogućuje idealni položaj). U ovom slučaju klokanica je zapravo “dobra klokanica” i odnosi se na meku oblikovanu nosiljku, i to prvu domaću testiranu meku oblikovanu nosiljku. S LocoLobom sam se  prvi put susrela kad me vlasnik kontaktirao u vezi testiranja nosiljke. Nakon nekoliko uvaženih prijedloga za izmjenu pojavila se nosiljka Click&Go™.

Nosiljka je vrlo jednostavna, nema suvišnih funkcija koje bi mogle zbuniti mlade roditelje, jednostavnog kroja s jednostavnim rješenjima. Ima praktični džep za ruke na panelu, udobni mekani pojas, debele i široke naramenice koje se križaju za bolje raspoređivanje težine. Dolazi kao kompletan proizvod s grickama i torbicom za pojas, a može se za nju dodatno kupiti i jastučić za bebe mlađe od šest mjeseci. Nije dizajnirana ciljano za žene tako da ju mogu nositi i muškarci , i osobe krupnije građe što u svijetu nošenja stvarno nije čest slučaj.  Može se koristiti u sva 3 preporučljiva položaja: naprijed, na boku i na leđima.

Htjela sam saznati zašto je i kako je uopće došlo do želje da se napravi domaća klokanica i to posred cijelog mora stranih oblikovanih nosiljki koje nam se nude na tržištu. Kontaktirala sam Dimitrija Vuka Veličkovića, vlasnika i dizajnera,  te ga zamolila za kratki intervju.”

Kako si došao na ideju napraviti prvu hrvatsku meku oblikovanu nosiljku, tzv. “dobru klokanicu”? Koliko je na odluku i sam dizajn utjecalo tvoje iskustvo nošenja vlastitog sina?

Slogan pod kojim promoviram prednosti nošenja i brand LocoLobo© – „Nositi težinu svog djeteta puno je lakše nego nositi težinu njegovih suza© – iznjedrio sam iz vlastitog roditeljskog iskustva i moje ljubavi i ogromne povezanosti sa svojim, sada već, desetogodišnjim sinom. Od prvog dana kada je došao doma iz rodilišta nisam ga želio iz ruku i zagrljaja ispuštati, a često su mu moja prsa glumila kinderbet za spavanje. Nikada nisam bio balkanoidni tip oca koji je želio puštati svoju bebu da plače ne bi li „vježbala pluća“. Svaki njegov plač uvijek sam doživljavao samo kao jedini jezik kojim zna komunicirati i tražiti od roditelja ono što mu je potrebno. Ta moja beba je brzo postala preteška i za ruke te sam kupio klokanicu etabliranog svjetskog proizvođača. Doživljaj te klokanice: prekomplicirana, neudobna, s nelogičnim rješenjima, čak i ergonomski neispravna iz današnje perspektive novousvojenih znanja o nošenju. Otada smišljam svoju klokanicu.

Po čemu je Click&Go™ drugačija od drugih “klokanica”?

Emotivno bih odmah rekao da je po tome što ima dušu. Ne volim ono što je masovno i korporativno jer mi je bezlično. Svaki model/dezen mojih nosiljki ima svoju priču i svoj razlog zašto baš tako izgleda. Svakoj sam posvetio posebnu pažnju, ne vodeći se isključivo ciljem da se publici svidi, već i da zadovolji moju dušu. Ako se publici i svidi onda sam još sretniji. Zato i ne proizvodim modele u velikim količinama i često mijenjam kolekcije. To je još nešto po čemu su LocoLobo© Click&Go™ klokanice drugačije od ostalih, dakle skoro pa su unikatne. Kao i s bilo kojim odjevnim predmetom – biste li se osjećali ugodno da se sretnete s prijateljicama, a da slučajno sve tri nosite iste bluze? Svako od nas želi se osjećati posebno, istaknuti se nečime što će nas diferencirati i učiniti jedinstvenima, pa zašto da ne i nosiljkom?
Što se tiče tehničkih detalja, mislim da se danas nosiljke etabliranh proizvođača ne razlikuju puno. Proizvođači koji drže do sebe i sigurnosti beba svojih kupaca, trude se isporučiti kvalitetan proizvod. Ja sam se trudio da osim kvalitete i udobnosti isporučim i dodatne pogodnosti roditeljima uz osnovnu funkciju nosiljke: npr. da imaju gdje s rukama dok nose svoje bebe. Prečesto roditelj ne zna gdje će i što će sa svojim rukama dok nosi bebu u nosiljci, osjeća se blesavo s tim slobodnim rukama. Tako da sam dodao džep za ruke na pravom mjestu – na bebinim ledjima, tamo gdje se ruke roditelja isprepliću u zagrljaj.

Kako to da si nosiljku dao testirati? Znači li to da planiraš izvoz u EU? Zašto ti je uopće bitno jesu li tvoje nosiljke certificirane?

Da ne ispadne da sam lažno skroman, u EU, a i izvan EU već izvozim.
Mislim da se nitko ne smije zezati, odnosno riskirati tuđe zdravlje i sigurnost, pogotovo ne dječje. Jedini način za provjeru je li proizvod zaista kvalitetan i zaista siguran onako kako je dizajniran, jest slanje na testiranje za u to ovlaštenim laboratorijama prema postojećim jako strogim europskim standardima kvalitete i sigurnosti. Ovdje se ne radi o odjevnom predmetu, iz prethodnog pitanja, već o životima. Ne znam kako se bilo tko može upustiti u proizvodnju nosiljke bez straha je li taj proizvod možda opasan za nečije zdravlje? Ja taj strah imam jer proizvodim nešto za najosjetljivije male ljude. Dizajnu nosiljke zato pristupam preozbiljno, svaki šav, svaki kroj je pažljivo osmišljen kako bi zadovoljio zahtjeve za udobnosti, praktičnosti, i zdravstvenom i tehničkom sigurnosti. Najviša razina provjere te kvalitete su upravo te vrste testiranja u neovisnim institucijama.

Većina stranih proizvođača daje uz račun garanciju na kvalitetu svoje nosiljke do jedne godine. Kako to da si se odvažio i dao garanciju na čak pet (!) godina i dao uz nosiljku i dodatnu opremu u cijenu (torbicu za pojas i gricke)? Misliš li da je bitno neiskusnim roditeljima ponuditi kvalitetan i zaokružen proizvod?

Nisam se uopće odvažio, kako kažeš. Vjerujem u svoj proizvod, ali ne napamet. Testiran je i sa potpunom sigurnošću mogu dati i doživotnu garanciju. Torbicu i gricke sam uključio u ponudu jer poštujem roditelje. Kako? Ni ja ne volim kada nešto kupujem,  da svu ostalu gomilu accessoriesa moram dodatno kupovati. Kada se već netko odluči za nosiljku zašto ne bih imao i sve one dodatke koji su mu neophodni? Ako bebači grickaju naramenice zašto im odmah ne bih dao i opciju besplatnih gricki da sačuvaju svoju nosiljku što duže od nepotrebnih pranja? Pogotovo neiskusnim roditeljima treba ponuditi kompletan i zaokružen proizvod. Nisam od onih korporativnih giganata koji bi to neiskustvo zlouporabili ne bi li zaradili na sitnicama poput gricki. Moj proizvod je kompletan i zbog brojnih informacija i savjeta koje roditelji mogu pronaći na LocoLobo web stranici, a i uvijek sam dostupan za odgovaranje na pitanja i davanje savjeta.

Kakav odnos imaš s kupcima? Želiš li možda još nešto reći za kraj?

Mišljenje kupaca, roditelja koji uživaju u nošenju svoje djece, jako mi je važno. Nekako zato moji proizvodi i žive svoj život i razvijaju se zahvaljujući prijedlozima mama i tata. Stalo mi je da i kupci budu zadovoljni mojim proizvodom jer mi je time puno srce što sam uspio još jednom malom biću omogućiti zdrav rast. U svaki model nosiljke ugradjeno je puno prijedloga i zahtjeva baš od roditelja. Čak sam i napravio nekoliko custom made primjeraka za roditelje koji su željeli nosiljku po svojim, nestandardnim, mjerama. Uzaludno bi bilo ovo što radim da nemam sluha za roditeljske prijedloge, ili upit za savjet. Trudim se da na svako pitanje odgovorim, da moji savjeti zaista pomognu roditelju, pa čak i ako nije zainteresiran za konkretno moju nosiljku. Uvijek se promatram iz uloge i roditelja, i kupca, i nositelja, pa se zato nadam da i osjećam potrebe kupaca.

LocoLobo nosiljke za bebe, klokanica, mei tai, sling

Tata sa četveromjesečnom kćeri u Click&Go™ nosiljci s jastučićem.

LocoLobo nosiljke za bebe, klokanica, mei tai, sling

U nosiljci se mogu nositi i starije bebe jer kad prohodaju manje je bitno da imaju potporu “od koljenja do koljena”. Na fotografiji je mali gegavac od 16 mjeseci.

LocoLobo nosiljke za bebe, klokanica, mei tai, sling

Osim klokanice “Ludi Vuk” nudi i odlične lanene slingove u kojima se bebe mogu nositi od rođenja te azijsku vrstu nosiljke, mei tai, iz koje zapravo i nastaju današnje “klokanice”.

LocoLobo nosiljke za bebe, klokanica, mei tai, sling

LocoLobo mei tai,  je nosiljka pogodna za nošenje od 4. mjeseca starosti bebe, tj. kad beba dobro ovlada mišićima glave i vrata. Na fotografiji je moj sin imao 20 mj.

LocoLobo nosiljke za bebe, klokanica, mei tai, sling

“Loco Tai” tai je po 5 cm uži i kraći od klokanice pa zato nije potreban jastučić za nošenje beba starosti 4. -6 mjeseci. Također radi toga i kraće bebi omogućuje idealan položaj i potporu od koljena do koljena.

Ako ti se svideo tekst, podijeli ga s prijateljima:

Naruči ili se posavjetuj

0911611016

pon. – pet.
17-20 h

LocoLobo nosiljke za bebe chat na WhatsApp aplikaciji

Poveži se s nama

i odmah saznaj za popuste i akcije